В този сняг ни трябват генерали!
В болници, в пожари, в небеса!
Даже и по нощните канали,
те за нас днес правят чудеса!
Аз например – Бойко го харесвам!
Пич и половина – тенисист!
Но Радев ми е доста неуместен –
малко или много - популист!
А на Мутафчийски свалям шапка!
В мирно време истински герой!
Ако съм жена – ще го изпапкам!
Лекар със осанка – мъж от сой!
В този свят ни трябват генерали,
нужна ни е твърдата ръка!
Дайте да им връчим днес медали,
и някоя бронирана кола!
Че иначе ще пипнат някой Ковид!
И може дълго вкъщи да лежат!
А как тогава нашите тегоби
под карантина спешно ще решат!
Юри Йовев
Април, 2020г.
© Yuri Yovev Все права защищены