Не всеки Георги е светец.
Уви, ламята е стоглава.
Кърви христовият венец.
И няма вече лесна слава.
Днес храбростта е скъсан джоб.
Днес ордените са на голо.
От лявото око на Бог
сълза побягва. Тъжно соло.
Светците ни са явно кът.
Излитаме с обратна тяга.
Ламята още търси път
от копието да избяга.
© Нина Чилиянска Все права защищены
Днес ордените са на голо." За жалост е така!