Гергьовден
Гергьовден е. На софрата
пак е седнала родата.
До деца и булки млади
дядовците белобради
вдигат в надпревара чашки
с шум и възгласи юнашки!
При напетите ергени
в нови дрешки натъкмени
срамежливите моми
дяволито със очи
хвърлят погледи горещи
и подканящи за среща!
Дайте вино и ракия!
Сипвай още, не жали я!
Днес е празник най-велик!
Ден на нашия войник,
който със " ура" ,"на нож"
е показвал свойта мощ
неуморно, нощ и ден
без да бъде победен!
Вино нека да се лее!
Песен нека да се пее!
За безсмъртния войник –
Свети Георги мъченик!
© Георги Иванов Все права защищены