Бях свикнал на порязани надежди,
че нещо най-накрая ще се случи,
на жулещи до кръв водовъртежи,
на приливи и отливи на чувства.
Но срещнах теб – момичето, жената,
която уталожи всяка мъка,
погрижи се да имам своя стряха
и празника да стъпвам по брега си.
Обичам те, момиче! Като себе си.
И като щъркел – покрива на църква.
И като нежно ножче на Gillette.
"Gillette е най-доброто за един мъж."
© Валентин Евстатиев Все права защищены