Броят им в число е малък,
на медицински значи "край".
Чух диагнозата. Припадък
изписка в утробата ми май.
Факторът за болест е в мене.
(Нямам повод за вина?!)
Към останалите в обкръжението
станала съм перманентно зла.
Просто е разбирането тяхно -
"злобна" на "празна" е еквивалент.
Често на бездушието им се порязвах
и оковавах се в плен.
С времето посвикнах с интервала,
който слагаха ми пред "дете".
За Господ недостатъчно съм бяла,
търках се до кръв от други цветове...
Сред тълпата, ако ме познаете,
не ме спирайте със свитост.
Не почвайте житейски да дълбаете -
нямаме еднаква ситост.
Броят им в числа е малък...
На абортите... Бях временна.
Никой не ми прати залък
за глада ми... Да съм бременна.
© Ниела Вон Все права защищены
поклон и от мен!