Днес пак стоя и гледам птиците,
а те дори не ме поглеждат,
изпращам нависоко мислите,
дано разкъсат облачната мрежа.
Но никога не мога, като птиците,
да вдишам свободата на простора...
Безгрижно скупчени по жиците,
как живо с Господ си говорят.
В небесните полета да потичам,
онази задпределна безтегловност,
която всяка земна тежест свлича
и прави невъзможното възможност.
© любимка Все права защищены