Мила, подай ми лява ръка.
Колко много посоки в нея:
вярно, има и пътека с тъга,
но и дълга слънчева алея!
Там ще търсиш своята любов-
към нея стъпките ти водят!
Цветята ще ухаят с повик нов
и лято ще ги къпи с пълноводие.
Ще срещнеш някого.И от сърце
душата ти сред звезди ще скита-
по-лека и от птиче перце;
и светла,като храмова обител!
А сега си лягай.И крепко поспи!
Обичта ти с изгрев ще те гали.
Съдбата ти ще открие още съдби
от слънчева любов запалени!
© Стойчо Станев Все права защищены
Приеми моите поздрави и пожелания за здраве и творчески успехи!