ГЛЕДНА ТОЧКА
(в Християнската иконопис
Дяволът е Черен !)
На своята Религия и Раса
макар и да съм верен,
на Чернокожите не се обиждам,
че Дяволът за тях е Бял,
а Ангелът е Черен...
Живях сред Негри,
без негърските им икони
някога да съм видял.
Опитвах се със Пример
някак си да им покажа,
че може Ангелът
да е и Бял...
© Петър Петров Все права защищены
Хареса ми! Поздрави! Разбрах!Wali/Виолета Томова/