Глухо е в парка.
Глухо е.
Пронизва скръбта дробовете.
Като вятър от черна мъгла,
като мътна, затрита
вяра.
Есен е в парка.
Есен е.
Жълти листа - мъртви.
В черен балтон
клоунът,
залитайки търси
цирка си.
Глухо е в парка.
Глухо е.
Децата само се смеят.
Със жълти листа се замерят,
с тъжна есен
в глух парк.
© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены
Есен е...