Гневен съм ви, защото лъгахте чутовно,
защото крадохте без срам бъдещето.
Не ви ли стигнаха имотите огромни,
колите ви, парите ви и златото!
Гневен съм ви, защото чакате капачки,
аз да събирам зарад страдащо дете.
А възрастните хора са за вас играчки
и късате от тях парче подир парче!
Гневен съм ви, за алчността ви безгранична –
от лицемерие сте изтъкани, да.
Ще ви застигне, знам, съдбовната поличба –
всяко страдание се връща в своя храм!
Така че, скъпи „катедрали“ – вас ви чака
кармичното, което сторихте до тук.
Народа построи и линия, и влака,
със който тръгвате по сетния си път!
"Власт е да разкъсаш човешките умове на парчета и да ги сглобиш в нови форми по твой избор" - Джордж Оруел
© Данаил Таков Все права защищены