Годините отлитат като птици.
Годините текат като река.
Грее мъдрост в твоите зеници,
но в тях блещука мъничко тъга.
Сега си като щедра нива.
Сега си като плод узрял.
Радост, но и жал преливат –
животът на зенита си е спрял.
След тебе толкова години
се вият като път сребрист.
Блестят на младостта ти небесата сини,
на зрелостта ти небосклонът чист.
Наливат сладост като пчелна пита
красиви спомени за миналите дни -
за труд, успехи, дни честити,
любов, мечти, човешки добрини...
Богат си днес с товара ценен
на извървяния достойно път,
с любов - съкровище безценно,
дарила те с деца, с семеен кът.
Пред теб се вие път далечен
и чакат още много дни.
Върви след порива сърдечен!
ЧОВЕК добър до края остани!
© Генка Богданова Все права защищены