4 июн. 2009 г., 20:27

... (гола) 

  Поэзия
1697 1 33

Добре е, че ме върна на земята.

Май прекалено много се увлякох!

Дори облякох ризата с крилата.

След думите ти, просто я съблякох...

 

Не бях я вадила от много време -

молците са надупчили тафтата,

поскъсана е: “Дявол да го вземе!”,

и малко са опадали перата...

 

Сега съм гола. Ще пера и гладя.

Ще кърпя, ще лепя и ще колосвам.

Отдавна ризата ми не е млада,

май трябва честичко да я поносвам...

© Нели Господинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??