ГОЛЕМИТЕ ПОЕТИ ВЪВ ФЕЙСБУК
... все нявга и това ще ми се случи – светът да ме признае за Поет,
студът насред поетите е кучи! – те нивга не застават "tête à tête"! –
те мразят, те завиждат, те убиват! – когато видят по-добър от тях,
и свива се душата им – щастлива, във бездна от самодоволен грях,
а аз си ги обичам – светли братя, и срещам всекиго с добре дошъл! –
и много искам стихче да им пратя! – не срещу тях да вия като вълк,
чета цял ден красивите им рими – не винаги ми казват нещо те! –
но ката ден са ми необходими! – да ги чета със Обич на дете.
Лаптопът ми по цяла нощ им свети. И е отворен светлият ми чат.
Не знам защо Големите Поети под стиховете мои с кеф мълчат.
18 февруарий 2023 г.
гр. Варна, 13, 55 ч.
© Валери Станков Все права защищены