"Голо мълчание"
Изплувах като голо мълчание
под ритниците на твойта любов.
А изпълваше моя дух и съзнание
като режеща болка и зов.
Днес не ми е нужна Реанимация,
не, не кръщавай на мене звезди!
Твойта, мили, Животоспасяваща операция
с кухо и безкръвно сърце ме дари.
Днес изплувах като голо мълчание
над един недостоен живот.
Да живея без капка Желание,
не, не искам, днес не искам хобот.
© Пенка Николова Все права защищены