Знае гората, че хубава е тя,
най-красива е на нашата земя.
Там край водопада играят весело сърните,
но хубавите риби се крият в дълбините.
Рано сутринта събужда се гората
от своята весела дрямка,
а баба меца си похапва хубава суванка.
Зайо байо дългоуш прави скок подскок
през дългата гора, а пък лъвчо остана с половин ръка.
Кума Лиса похапва весело на крак,
а Вълчо развя веселия байрак.
Шест метра е жирафа, по-висок е той от кон,
а пък бобъра построи си новия дом.
Бухалът мъдрец е на гората,
с него настъпва весела зората.
Ето ги пчелите разбойниците те са на гората,
а Лъвчо цар е на земята, и кълвачът доктор на гората.
© Никалас Борисов Все права защищены