Генка Богданова
Горчиво вино си, любов,
горчиво и пенливо.
Без теб животът е суров,
в душите – хладно, сиво.
От самота и студ боли,
а пламъкът ти топли,
че ти магия си, нали,
и лек за сълзи, вопли?
Горчиво вино си, любов,
но силно, лековито!
Разпалвай вечно огън нов,
събуждай чувства скрити.
От теб ще пием неведнъж,
ще пием до полуда.
Ще пият и жена, и мъж,
открили в тебе чудо!
Ще пием сладкия нектар,
от устни и от чаши,
че ти, любов, си Божи дар
за дните кратки наши.
© Генка Богданова Все права защищены