Българийо, гордея се със тебе
и с името, през вековете несменено,
с войската ни, със славните победи,
със знамето ни бойно, непленено.
Гордея се и с азбуката родна,
на нашите писатели с творбите,
с морето и земята плодородна
и с планините сини и реките.
Гордея се с най-древното ни злато,
с тракийските могили в долината,
с народното ни творчество богато,
с културното наследство из страната.
Гордея се с предците ни достойни,
историята славна сътворили,
владетели, будители и воини,
за бъдещето тебе съхранили.
Гордея се и с хората, които
в науката и спорта те прославят,
че племето ни, знам, е даровито
и всички със таланта си се славят.
Гордея се! Гордейте се и вие!
И нека гордостта любов да бъде!
Родината обичаме ли ние,
България ще бъде и пребъде!
Николай Димов
© Николай Димов Все права защищены