Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.
Събудих се в казана адов.
Викам си: егаси ваната,
огледах се за гелче... нещо
и какво да видя – отстрани стоеше
черният ми дроб,
с усмивка на уста стискаше един тризъбец.
Казва:
падна ли ми ти сега, пияницо,
обречен си... обречен си, нещастнико.
Компания му бяха бъбречетата ми,
обляни в пот.
Жлъчката видях отчаяна,
беше пълна тя със
камъни.
Бившата изгора там съзрях,
потъркваше ръце доволно,
обляна в смях.
Членът ми – увехнал, също беше там,
гледаше ме смръщен,
недоволно.
Имаше и други дами,
от бурни младини познати.
Периферно тъщата видях,
поех последен дъх
и бавно потопих се в огъня....
© Христо Манчев Все права защищены
Благодаря за оценката Илиева.