4 авг. 2012 г., 10:09  

Горещник 

  Поэзия » Другая
399 0 1

светлосини месали

и врабците се готвят за пир
някой облак запали
някой хвърли трохи
от угаснали стари звезди
някой вино разля по брадата на Господа
замириса на хлаб и на пот
много пот
с много сол
по изпръхналия език
на тополите 

 

 

 

Публикувано във:

  • Нова българска литература. Поезия 2020. Алманах. Буквите, С. 2020, с. 231

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??