7 июл. 2010 г., 22:57

Горещо? 

  Поэзия » Любовная
613 0 1

Горещо?

(katkatkat & icohim)


Топло ли е? Не, навън е горещо.

Падат искри златисти от слънцето.

Огън ли? Дим се вече силен усеща

с намек за нещо... нещо разтърсващо.

 

Трудно ли? Невъзможно е да се диша.

Дори кръвта завира във вените.

Любов ли? В Ад трудно е да се обича,

когато без влага дори вехнат и бурените.

 

Няма въздух. До болка. Така е.

И прав да си, аз пак ще ридая.

В тази огнена лудост безкрайна

виждам, че може би труден е Рая.

 

А твоите сълзи оазис са в бездната,

там, където тече мраморна лава.

Тя в три пътеки се стели! По коя да те търся?

Може би средната?

Със сълзите твои аз ще заплавам...

 

Няма течение, нито вятър попътен.

Спри, разтопи се, нали е горещо.

Вече душата ми стана на въглен,

само че тлее някак си още...

 

Като от вятъра хвърлени в пещ незагаснала,

последните капчици от нас си отиват.

От тебе остава сълзица във бисер пораснала,

от мен проблясва безформено

на душата оловният слитък.

© Христо Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??