Вилнеят в лятото пожари.
В поля, градини и гори.
Воюват с тях пожарникари,
а огънят след нас върви.
Горят овошките ни в двора.
Горят и цветните лехи.
Догарят два огромни бора.
Черджето също ни гори.
Горят блатата край морето.
Горят и белите брези.
С езици - огнени в небето
доверието ни гори.
Горят телата ни на плажа.
Изгаряме с киселини.
Горим души в екарисажа,
а пепелта - и тя гори.
Изгарят банки, барикади.
Горят вложители с пари.
В сараи с лъскави фасади
и знамето ни, днес гори.
Горят се мостове, пътеки.
Гори поредното селце.
Сред пушека изгаря всеки!
Дори да пляска със ръце.
Юри
Йовев
Август
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите »