Горски клас
пред първи час
в учебната им стая.
Няма власт
и те в захлас
вече чакат края.
Зайка Знайка
все се вайка,
уроци преговаря.
След звънеца
тя и Меца
книга не затварят.
И се учат,
и се пъчат
те, че всичко знаят.
А пък Вълчо
им се кълчи,
смешно е за него.
Но след малко
ще е жалко,
че е учил бегло.
Хитра Лиса
с креда написа
на дъската смело:
"Палавата група
вън да се струпа.
Да се веселим умело."
Но даскал Щърко
играта им обърка.
В клас ги върна строго.
До вкусния обяд
в книжовния свят
те мечтаха много.
© Георги Бъчваров Все права защищены