Любовта за някои е чудо,
за други пък е дълго чакан гост,
но всички знаят, че е лудост
и щом посрещат я – ѝ вдигат тост.
И канят я, отворили сърцата си,
предлагайки и всичко, дето имат те,
а тя се настанява, като у дома си –
копнеж, въздишки, РЕВНОСТ са ѝ канапе.
Да изчезне изведнъж е друго нейно хоби.
И хазяинът на този дом
разбира, че в сърцето му е станал обир,
а след обира - настанал е погром.
Сълзи и болки, всякви клетви,
отричане завинаги от любовта,
но тез създания човешки, клети
копнеят пак за всичкото това.
Из стихосбирката "Безвремие"
На Росен Николов©
© Росен Николов Все права защищены