По-голям или по-малък - остров да съм
искам и дано стана толкова
гостоприемна за пътешественици,
с жива къща и цвете - вместо прозорци.
По-голям или по-малък - нотен лист да съм
искам и дано да измисля
музика, с която да галопирам
на буен кон и вятър, бягащ подире ми.
По-голям или по-малък - повей да съм
искам и дано с обич пристига
моят корабокрушенец,
разбрал уюта на моята къща.
© Мариола Томова Все права защищены
Привет, Мариола!