ГРАДЪТ
Пропит от завистта на вековете,
като троскот злобата расте.
С каквото име да го назовете,
градът е не пораснало дете.
По улиците песоглави клюки хапят.
Закърмен с подлост е градът.
Тук милостта към хората е сляпа.
… Но в него сянката си ще вградя.
© Мимо Николов Все права защищены