18 янв. 2011 г., 19:29

Градът на мъртвите 

  Поэзия » Другая
810 0 6

Пепел загробва града
и пие невинната кръв,
а долу изгниват в покой
могили от мъртви тела.

Нечия чиста и лека душа
погубих без време. Дете.
Очите запомних неволно.
Нощес не можах да заспя.

Знамето с кръста, безумци,
не ще да изчисти срама!
Безсъвестно кой се зарече:
"Свещена е тази война!"

Издигнат олтар на греха
в димящите клади познах.
А сякаш архангел небесен
наказваше с мойта ръка.

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??