На ръба на границите, от поглед птичи,
точката, свързваща един братски народ
е градът, който с три държави граничи
и роден край под безкрайния небосвод.
Непознат на света, потаен за минувачи,
градът привлича заинтересувани лица,
с местната кухня и изисканите готвачи
на зелници за спомен и наситени сърца.
Оставен, но незабравен от своите деца,
но да обогатяват босилеградския живот,
на изток и запад – навсякъде по света –
да се учи, знае и помни за нашия род.
© Никица Христов Все права защищены