ГРАФИТИ ВЪРХУ ЦЪРКВАТА В АВИНЬОН
Картината с два гълъба на църквата връз купола.
И свободата този път на търг не бе откупена.
И шушнат под крилата им, все още неразлистени,
за всяка плът и дух красив наболващите истини.
Попаднал на съблазните изящни във капаните,
превърнах във убежище цъфтежа пръв на раните.
Тъй както майстор на чирак предава занаятите
изкуството ме приласка и се държа приятелски.
Неблагодарен и нетрезв, такъв ще ме запомните,
нашарих сляпо със графит на църквата колоните:
... "опитомете думите, преди да ги изплачете:
те могат да са острие и с мигла от глухарчета.
На суета - мазилката, щом пада по реверите -
изтупайте душите си и с Бога ръст ще мерите.
С приятелства, излишните, простете се уверено,
тъй както със трохичките след края на вечерята.
И даже и залутани в житейски страшни ребуси,
прощавайте на другите, но най-напред - на себе си.
Изгаряйте в миражите за близост и доверие -
по пепелта в огнището животът ни измерва се.
© Ивайло Терзийски Все права защищены
Животът- цвят от люляк - цъфти и прецъфтява.
Остават аромати на спомена в джобовете.
А ти се появявай тук по начесто. Моля те!