Грее слънце
Взех от огненото лято
лъч за моята душа,
взех крила от волно ято
и политнах над света.
Потопих леда във огън -
да кипи живот в кръвта,
сложих броня, за да мога -
да опазя съвестта.
Пее ручеят в полята,
шепне вятър с меден глас.
Грее слънце по земята.
И по мене. И по вас.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены