Грехобер...
Грехобер!... Усилно време...
Натежало е от плод.
Урожая си береме...
Грехове от цял живот!
Грехобер!... Пращят хамбари...
Вино в бъчвите искри.
По мазета и тавани
трупаме за старини...
Грехобер!... След него - есен...
Грешно време за разплод.
Че от грешното ни семе
ще завърже грешен плод!...
Грехобер!... Сезони бягат...
Времената се менят.
Кълновете се полагат!...
Напролет пак да разцъфтят...
Грехобер!... Народ грижовен...
Грешки всякакъв размер.
Грехове от кръст утробен!!!...
Тежко време!... Грехобер...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены