15 июл. 2012 г., 12:26

Грешах, когато... 

  Поэзия » Любовная
546 0 1

Грешах, когато гледах заслепено

към твоите очи кристални,

когато любовта несподелена

следвах мирно, тривиално,

 

дарявах незаслужени мечти

и ти отиде в слънчев небосклон.

И тъй по детски сътворих

кралица в диамантен трон.

 

Превърнах се в унило котараче,

съзнах, че ти си само образ блед,

че в тази "симбиоза" съм сираче,

сам ангел със изтръгнати криле.

 

Ала ще опитам полет да направя,

но не до себевлюбена кралица,

а между облаците път ще правя

към истинската феникс-птица!

 

 

 

© Георги Бъчваров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??