Няма връзки идеални,
но има грешки фатални.
Грешка първа не е голяма,
тя е просто малка измама
и не е толкова непростима,
защото ти си глупачка непоправима.
Грешка втора е направо ужасна,
но любовта ти се струва прекрасна,
така че ти напред продължаваш
и отново на Дон Жуан бързо прощаваш.
Грешка трета идва след втора
и ти я приветстваш със сълзи в отбора.
На него, естествено, му се разминава -
добрата душа все прощава, прощава...
Грешка номер четири, пет, петнайсет,
момиче, спри ти да грешиш, осъзнай се.
Престани да гледаш той как живее
и само така слънцето и за теб ще изгрее.
Сложи с ръка край на играта
и сама започни да си изграждаш съдбата.
Промени себе си, не бъди тъй уязвима,
покажи се твърда и непоклатима.
И макар да няма връзка идеална,
смятай още първата грешка фатална,
защото щом първа се появява,
то неизбежно и втората не закъснява.
© Димана Митева Все права защищены