8 июл. 2010 г., 20:27

Грешница 

  Поэзия » Другая
564 0 0

Намразих Те!
От светото си кръщение
до днес. Отричам
да се кръстя на Великден.
Грешница без име -
разпръсквам ерес.
Не съм робиня Твоя,
нито дъщеря Ти
или част от Теб.
Не съм създадена,
за да отида в рая.
Редно е
да се помолиш
вместо мен!

Хайде, тръгвай!
Вземи Сина си
и Светия дух.
Гълъба и дървения Ти ковчег
по-късно ще изпратя
заедно със ангела
и златния му меч.
Венец от тръни
съм Ти сплела -
да Ти припомни
що е то човешка болка.
Тежестта на кръста
нека смазва Те!
Препъваш се
и падаш във прахта.
Жестоко е!

...

Грехът е изкупен
с кръвта на агнеца. 
Заради мен,
заради теб -
заради всички тях.
"Осанна!",
после "Разпни го!"
Петелът пееше
на зазоряване.
А Петър бягаше,
не поглеждайки назад.

Дяволът
е някъде отвъд
и е дете.
Усмихва се.
В ръцете си държа
тридесет сребърника.
А до мен виси въже.

© Самота Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??