Аз какво съм? Познай!
През нощта с дни мечтая,
през деня нощ вещая,
водя до пурпурен край.
И в душата во веки витая.
Аз съм, може би, сянка
от лодката слязла,
може би, влязла
черна, зла пепелянка,
от Ада излязла.
Аз бях сам като вас.
И живях, и живота съзрях,
с изгрева блед аз изгрях,
но удари последният час
и във спомена нейде изтлях.
© Денис Метев Все права защищены
поздрав!