Днес всичко в пари се мери,
за всичко друго се забрави!
Богатият за златото трепери,
заради него слабия остави!
Близките отидоха на втори план,
за левове и имоти се пребиваме,
бедният от лидери и богати е дран,
от алчността нощем не заспиваме!
Всеки иска да трупа, да лапа,
сякаш вечно ще е на земята,
колко народ с калта се оцапа,
че парите са от дявола, ламята!
© Георги Все права защищены