4 янв. 2007 г., 22:02

Грях 

  Поэзия
799 0 6
Реших да съгреша.
Да поразровя с устни
     заспалата жарава,
да подсладя деня безвкусен
    с любов невинна и корава.
Да смачкам чувства бутафорни
и сенките на миналото
      да изтрия,
да бъда стрък
     без цвят и корен,
да бъда жажда и магия.
Да бъда гръм
      след буря прашна
и тишината да разчупя,
невъзмутима и опасна
вината с болка да изкупя.
Реших да съгреша.
Да дишам и да страдам.
Да се превърна в пепел.
Да съм безумно млада.
Да предизвикам клюки,
     насмешки и тревога.
Ще имам сили да сгреша.
Да си простя -
          не мога.

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??