26 февр. 2018 г., 13:24  

Гълъби бели 

  Поэзия
359 3 2

Стихове мои – гълъби бели
при мен долетяли тихо в нощта
Парченца от пъзел – съберат ли се цели
ще имам отново снежни крила.

 

Като тревички подали се тихо
в одеялото топло – там сред снега.
пробождат листата покафявели...
Стихове мои – бъдете храна!

 

Нека нахраня с прясна салата

зажадняла и гладна за Пролет душа...

Ще остане и малко за гости пернати –

трошици от думи и семенца.

 

Само да мога там ще оставя

ключът си към другите светове

и ако някъде се позабавя

при вас другото аз ще се прибере.

© Ангел Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравления за хубавия стих, Ангел!

    "Стихове мои - гълъби бели
    при мен долетяли тихо в нощта
    Парченца от пъзел - съберат ли се цели
    ще имам отново снежни крила."
  • Много хубаво!
Предложения
: ??:??