Исках да напиша песен
с ритъм, музика и текст
за пролет, лято или есен
и зима, вписана в контекст.
И вместо музика с оркестър,
цигулка, арфа и обой,
да пеят в горния регистър
птици в горските усои.
Мелодии красиви, тъжни,
изваяна хармония от дъжд,
музика, на всеки нужна
и чута днес поне веднъж.
В света ни грозен да се лее,
в сълзите да се потопи
и хорските сърца да сгрее,
да знаят, че не са сами.
© Иринка Все права защищены