28 апр. 2011 г., 23:51

Хей, гурбет 

  Поэзия » Гражданская
679 0 0

Хей, гурбетчии...
(вика шефката Маряна)
стягайте багажа
.
Къщи нови построихме,
за Българи ги пригодихме.
Полето червенее,
реколтата златее.
Идвайте, юначки,
да сбирате еврачки.
Челяд българска хранете,
духа на гордост запазете.
Хей - провикна се Маряна
от другата страна на океана.

© Гери Д Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??