Живях във чужд и странен свят,
във който чувствата с лъжата се прегръщаха,
денят бе в лицемерен зодиак,
фалшиво даже слънцето се тръшкаше.
Бях омагьосана от непознат,
блестящо изиграл най-светла личност,
за да превърне земния ми рай във ад -
предателство завършил със отличен.
Живях в съмнения и шумна самота,
и празнотата глождеше очите,
не търсех истини, а само свобода,
но страх бе заковал на кръст мечтите.
Не исках да живея в този свят,
във него зимата бе люта и голяма,
последвана от пролетта - без цвят,
а лятото се къпеше в измами.
Отскубнах се от този кръговрат,
завинаги забравих да се върна,
сега, със спомена за времето назад,
се забавлявам как целунах принц
и в жаба се превърна.
© Ивон Все права защищены