Те, демоните са двулики
и си живеят между нас.
Не ще ги разпознае никой –
с човешко тяло са и глас.
Понякога съседи мили,
усмихват ни се, уж добри.
Геена са в душите скрили
катранът адски вътре ври.
И Коледа празнуват, също,
молитвите без срам сквернят.
Защо ли Бог глава извръща?
Къде отива този свят?
Хиени са, но в овчи кожи
и храчат в детските души.
И питам се: Kъде Си, Боже?
Кой ангелите Ти теши?
-----------------------------------------------------------------
Мика Алексич - сръбски артист, режисьор и "педагог". Обвинен от свои ученички, че от 2008, до 2020 година, в своята школа по актьорско майсторство е изнасилил 7 от тях.
Сигурно има и други. Пускал им е църковни песни и всеки час е започвал с "Отче наш".
© Надежда Ангелова Все права защищены