30 нояб. 2008 г., 09:50

Хиляда болки 

  Поэзия
657 0 6
 

Нека пресъхнат всички дълбоки реки,

начертали под ресниците пътища.

Нека белият сняг топла смърт да стопи,

докато към теб само омраза ме връща...

 

Нека всеки пулс се забавя със стотна,

докато всяка стъпка е всъщност обратно...

Нека всяка снежинка угасне самотна,

с всяка смърт - да умирам стократно...

 

Нека сълзите да бъдат мъртви перли,

докато всяка тишина е всъщност болка.

Нека всеки жест да чертае раздели,

докато сме свързвани всъщност дълбоко...

 

Нека те има за всеки миг, докато дишам,

докато в шепи събирам хиляда болки...

Нека пресен сняг на теб да  мирише,

докато студена ме завият в преспи дълбоки...

 

 

© Евкалипт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??