Eдна потопена във влага
орхидея
със раззинала паст
да погълне
невинното насекомо,
неприлично уханна
(не на цвят,
а на дива страст),
а пък как се извива
насаме
и когато е тъмно!
Само корените ù пречат
да полети,
само спомените -
да помълчи
във мига съвкупление.
Всяка минала страст
е оставила
в нея следи
и боли, как боли,
да се слива със някой
и да знае,
че той
би желал
да си тръгне
от нея!
© Павлина Гатева Все права защищены