Хляб и сол
Забравете за космичните Оскари
и блясъка фалшив на Холивуд.
Елате сред природа и другари -
човеците са още тук.
Далеч от лукса на Европа,
в уют и шопска топлота.
Презирате ли суетата -
това е вашата страна.
В амфитеатъра на Рила,
много по-древен от Христос,
Природата за вас е скрила
любима роля на скъп гост.
Живот умерен в четири сезона,
един незабравим етюд,
останал спомен, снимка в телефона,
усещане за неоткрит маршрут.
Природата творци обича -
салонът звезден е претъпкан.
Завеса нощна, светлина наднича -
лунна пътека в склона неутъпкан.
Светът е сцена, облаците чакат -
приклекнали с мечтаещия връх
и още миг ще станат да заплачат
в аплодисменти с огнен дъх.
С питката притоплена от вчера,
поръсена със щипка сол,
ви каним на прекрасна премиера -
един незабравим гастрол.
© Борис Борисов Все права защищены
Поздравления за чудесно нарисуваната родна картина, приятелю!
Как да не дойде човек....