Когато всичко вижда ти се безсмислено, порочно.
Не обвинявай Бог, не е било нарочно.
Да ни направи толкоз слаби и подмолни
и да сме със всичко недоволни.
Да не виждаме малките неща.
Да сме сребролюбци и да горим в "пещта".
Да лъжем, да мразим, да не вярваме в чудеса.
Да не обичаме брата, да не подаваме ръка.
За Него се сещаме, ако сме в беда,
отправяме молитви...
Ала без "Благодаря!"
*********************
Но виждала съм там под моста една жена -
вместо да рита кучетата - посреща ги с храна
или онзи дядо, който винаги усмихнат ходи.
С парче самун и пришити панталони..
Срещнах даже аз веднъж
един добър и честен мъж.
Помагаше всекиму с каквото може.
Преживяваше с малко и не се правеше на сложен.
Има още добри сред нас.
Някои наричат ги "глупци".
Хора ги наричам аз!
© Николинка Кирилова Все права защищены