ХОТЕЛ ЗА ДВАМА
Когато те видях първица
във онзи столичен хотел,
ти беше плаха като птица,
и аз бях някак си несмел.
Щом в стаята ми тихо влезе –
тъй благо снопче светлина,
си глътнах всичките поезии
пред теб! – прекрасната Жена.
А покрай нас звучеше Шуман.
Фучаха фугите на Бах!
И аз изгубих ум и дума,
щом роклята ти попилях.
Аз смъкнах своята фланела,
Ти – своя черен сутиен.
С бекинчето ти със дантела
бях, честно, малко затруднен,
А по-натам не помня нищо.
Изпаднал в шеметен екстаз,
пламтях и гаснех във огнища,
дори забравих кой бях аз?
Румсървисът със две кафета
на заранта ни закроти.
администраторката клета! –
щом тръгнах, сметката плати.
И днес, щом пейне ми петелът,
те виждам – снопче Светлина.
В онази блага нощ в хотела
със теб! – най-святата Жена.
30 май 2024 г.
гр. Варна, 7, 15 ч.
© Валери Станков Все права защищены