28 дек. 2010 г., 14:28

Хубава си 

  Поэзия » Любовная
1328 0 18

Хубава си като птица,
във съня ми  долетяла...
Белозвездна огърлица
от смеха ти е изгряла...
Хубава си като пролет,
в устните ми разцъфтяла,
с вкус на плодородна есен -
сок в желание наляла...
Хубава си като жажда,
до бездънност утолена
и от теб мечта се ражда
водопадно-устремена.
Хубава си, като шепот
думи парещи донасящ,
и извиращ в тишината -
бездиханно-всеогласящ...
Хубава си като Ева,
приказно-неустоима,
ябълка във мое лято
сочно-вкусно-несравнима.

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??