Художнико,
Ти любил ли си поетеса?
Рисувал ли си допири и страст?
Извайвал ли си мойте кичури несресани
и диханията, пропити със екстаз?
Художнико,
Ще събереш ли ти на четката
пресекващия дъх и лудостта?
Ще скицираш ли поне (за поетесата)
на твоите целувки сладостта?
Художнико,
По мойто тяло днес рисувай
със майсторските си ръце, любими...
А аз след това ще рискувам
художника да изрисувам с рими!
За най-самонадеяния художник ;)
© Петето Все права защищены