Ако опънеш
струните до скъсване
на недопятата мечта...
Ако развържеш
и отрежеш плитките
на неразлятата тъга...
Ако отключиш
и изхвърлиш ключа
на недокоснатия страх...
Ако опънеш
и развържеш и отрежеш...
Ако отключиш и изхвърлиш пак
мислите черни,
хищните съмнения,
неканената, гола суета -
сънят прекрасен
можеш сам да сбъднеш
и да допишеш своята съдба...
© Веселка Стойнева Все права защищены