И днес ме поглеждаш с любов,
и съм ти благодарна за това.
Но детето в мен иска живот,
пълен с приключения и свобода.
Знам, че отдавна пораснахме
и скоро ще имаме и деца.
Но искам и тях да ги научим
да обичат малките неща.
И днес неизменно ме подкрепяш,
отразен във моите зеници.
А самотата ме напусна завинаги
и прелетя над мен като птица.
И отиде да търси мъртви души,
които безропотно да подчинява.
Повикана с пролèтите сълзи
от нечия мъка голяма.
И днес те обичам всеотдайно
и съм благодарна за това.
Малко са онези, които ще се похвалят,
че са намерили сродна душа.
© Ванина Все права защищены